معاون آب و آبفای وزارت نیرو و اعضای کمسیون انرژی مجلس ، آبرسانی به مردم فارس را بررسی کردند
در تاریخ: ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
معاون آب و آبفای وزارت نیرو و جمعی از نمایندگان فارس و اعضای کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، وضعیت آبرسانی شهری و روستایی استان فارس را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش روابط عمومی شرکت آبفا استان فارس مهندس محمد جوانبخت معاون آب و آبفای وزارت نیرو و مدیر عامل شرکت منابع آب ایران که با جمعی از نمایندگان استان فارس و اعضای کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و اسدالله راشدی مدیر کل امور مجلس وزارت نیرو به منظور بررسی روند آبرسانی به مردم استان فارس به این استان سفر کرده بودند، در سفری که به اتفاق محمود رضا رضایی کوچی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس و علی جان صادق پور مدیر عامل شرکت آبفا این استان، به شهرستان کوار نمودند، علاوه بر بازدید میدانی از برخی پروژه های آبرسانی شهرستان کوار، به بررسی منابع آب و وضعیت آب و فاضلاب روستاها و شهرهای استان فارس پرداختند.
بنابر این گزارش، دکتر علی جان صادق پور مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس با اشاره به اینکه متأسفانه استان فارس در جغرافیای گرم و خشکی از کشور ایران واقع گردیده است، پراکنش باران رحمت خداوند از لحاظ زمانی و مکانی، برداشت های بی رویه از منابع آب زیر زمینی و عدم رعایت الگوی مصرف در مصارف مختلف را از عمده ترین دلایل کم آبی و استمرار خشکسالی های سنواتی در استان فارس دانست و اظهار داشت: میزان ذخائر منابع آب و افت شدید سطح آب سفره های زیر زمینی دغدغه و نگرانی اصلی متولیان تأمین آب شرب مردم استان می باشد. مدیر عامل شرکت آبفا فارس در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم مدیریت مصارف در ابعاد مختلف، صرفه جویی در تمام حوزه های مصرف آب را امری اجتناب ناپذیر عنوان نمود و گفت: امروز مدیریت عرضه و تقاضای آب در بخش های مختلف به ویژه بخش کشاورزی در بهبود وضعیت منابع آب بسیار موثر است و باید مجدانه مورد توجه قرار گیرد. مدیر عامل شرکت آبفا فارس با اشاره به گستره ی فعالیت این شرکت بیان داشت: شرکت آبفا استان فارس در گستره ی این استان، 115 شهر و 4100 روستا شامل 3 میلیون و 350 هزار نفر در قالب یک میلیون و 126 هزار مشترک را تحت پوشش خدمات آبرسانی خود دارد. این شرکت آبرسانی به این تعداد مشترک را از محل 1400 حلقه چاه آب شرب، چشمه و قنات و از طریق 37 هزار کیلومتر شبکه ی اصلی و فرعی و خطوط انتقال آب انجام می دهد. همچنین 10 شهر و 40 روستای این استان از طریق 4 سد موجود آبرسانی می گردند. این در حالی است که تعداد زیادی از این شهرها و روستاها در مناطق جغرافیایی خشک و کم آبی واقع شده اند. صادق پور با اشاره به اینکه برای استمرار خدمات مطلوب آبرسانی و مدیریت بحران کم آبی در ماه های آتی برنامه های ویژه ای را در بازه های زمانی کوتاه مدت ( زود بازده) و میان مدت در حوزه های فنی مهندسی و فرهنگی تدوین نموده ایم، گفت: در همین راستا علاوه بر مهندسی مجدد چاه ها و بهسازی تأسیسات آبرسانی و همچنین اصلاح و بازسازی شبکه های توزیع به منظور جلوگیری از هدر رفت آب ، طرح ها و پروژه های توسعه ای متعددی را نیز در بخش آبرسانی به مردم شهرها و روستاها در حال اجرا داریم که با بهره برداری از این پروژه ها به دنبال کاهش و به حداقل رساندن اثرات کم آبی در شبکه های توزیع آب شهری و روستایی استان هستیم. دکتر صادق پور در ادامه ی سخنان خود در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه ی انتخابیه ی نماینده ی مردم شهرستان های کوار، سروستان و خرامه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طی سنوات گذشته تا کنون اقدامات زیادی در بخش آب شرب شهرستان های مزبور انجام شده است و پروژه های جدیدی نیز در این شهرستان ها در حال انجام است که با تکمیل و بهره برداری از این پروژه ها ، با یاری خداوند به نقطه ی مطلوب تری خواهیم رسید.