پورتال شركت آب و فاضلاب استان فارس
Published on پورتال شركت آب و فاضلاب استان فارس (https://abfa-fars.ir)

خانه > Printer-friendly > Printer-friendly > مدیر عامل آبفا فارس در گفتگو با خبرنگاران: خشکسالی یک دوران مقطعی و زودگذر نیست و جزیی از اقلیم کشور شده است/ در حال حاضر حدود ۲۰ شهر و ۴۰۰روستای فارس در آستانه تنش آبی هستند

مدیر عامل آبفا فارس در گفتگو با خبرنگاران: خشکسالی یک دوران مقطعی و زودگذر نیست و جزیی از اقلیم کشور شده است/ در حال حاضر حدود ۲۰ شهر و ۴۰۰روستای فارس در آستانه تنش آبی هستند

نوشته شده توسط: کاوه ایروانی در تاریخ: ۱۴۰۲/۰۳/۳۱

مدیر عامل شرکت آبفا فارس که به مناسبت هفته ی صرفه جویی در مصرف آب با خبرنگاران رسانه های فارس و کشور سخن می گفت، ضمن تأکید بر این که خشکسالی یک دوران مقطعی و زودگذر نیست و جزیی از اقلیم کشور شده است، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۲۰ شهر و ۴۰۰روستای فارس در آستانه تنش آبی هستند.
به گزارش روابط عمومی شرکت آبفا استان فارس، علی جان صادق‌پور روز سه‌شنبه در یک نشست خبری همزمان با هفته ی صرفه جویی در مصرف آب در میان جمعی از خبرنگاران خبرگزاری ها ، سایت های خبری، روزنامه های کشوری و استانی به تنش آبی در شهرها و روستاهای فارس اشاره کرد و گفت: در استان فارس حدود ۲۰ شهر و ۴۰۰روستا در آستانه تنش هستند. این شهرها و روستاها حدود ۲۵ درصد جمعیت تحت پوشش استان را شامل می‌شوند. این در حالیست که گفته می‌شود ۶۷ درصد از مشترکین استان بالای الگوی مصرف بهینه، آب مصرف می‌کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس با بیان اینکه تنش بدین معناست که میزان حجم آب تولیدی با مصرف برابر است، اظهار کرد: در مناطق دارای تنش آب اگر افزایش مصرف داشته باشیم قطعا با کمبود آب مواجه می‌شویم. صادق‌پور اضافه کرد: در حال حاضر حدود ۲۰۰ لیتر متوسطه سرانه مصرف بر اساس تولید و مصرف مشترکین استان است که می‌توانیم این سرانه را تا ۱۱۰ لیتر هم کاهش دهیم.
او عنوان کرد: ۶۷ درصد از مشترکین استان بالای الگو، آب مصرف می‌کنند و ۳۳ درصد از مشترکین هم رعایت می‌کنند. وی اضافه کرد: در حال حاضر کمتر از ۳۰۰ روستا از طریق تانکرهای سیار، آبرسانی می‌شوند. در واقع ۱۴۰ روستا به صورت مستمر و مابقی به صورت غیر مستمر از آبرسانی به شکل سیار بهره می‌برند. البته با پروژه‌هایی که در حال انجام داریم مشکلات بیش از ۱۱۰ شهر و روستا در زمینه آبرسانی حل می‌شود. در این راستا در کنار منابع آبی که داریم از چاه‌های کشاورزی هم استفاده می‌شود.
وی با اشاره به شعار هفته صرفه جویی در سال ۱۴۰۲، لازمه فرهنگ‌سازی در مصرف آب را اطلاع‌رسانی‌ صحیح و هماهنگی با مردم دانست و گفت: شعار امسال هفته صرفه‌جویی «ایران، تغییر اقلیم، مسئولیت پذیری» است که در این شعار مفاهیم بسیاری گنجانده شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس ادامه داد: در حال حاضر ایران همراه با سایر نقاط دنیا دچار تغییرات اقلیمی شده است. در واقع میزان بارندگی‌ها کاهش یافته و با پراکنش بارندگی ها در مناطق مختلف نیز مواجهیم. به طوری که در برخی نقاط با بارندگی کم و در بعضی نقاط هم با بارندگی بسیاری مواجه هستیم.صادق پور اضافه کرد: در سال زراعی جاری در بخش‌هایی از غرب استان بارندگی‌های خوبی داشتیم اما در نواحی جنوبی، شرقی و حتی شمال شرقی استان میزان بارندگی قابل توجه نبوده است.
وی در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگاران با اشاره به مقوله مسئولیت پذیری در شعار هفته صرفه‌جویی گفت: تمام افراد ذینفع در جامعه از مدیران گرفته تا صنایع کشاورزی و مردم مصرف کننده، می بایست مسئولیت خود را برای گذر از شرایط بحرانی آب به خوبی ایفا کنند. او با اعتقاد به اینکه خشکسالی به عنوان یک دوران مقطعی و زودگذر نیست و جزیی از اقلیم کشور شده است، گفت: ما راهی جز سازگاری و هماهنگ کردن خودمان با خشکسالی نداریم. لذا باید برنامه‌ریزی کنیم تا خود را با شرایط موجود وفق دهیم. چراکه شرایط به نفع ما تغییر نمی‌کند بلکه ما باید خودمان را با شرایط وفق دهیم و با شرایط هماهنگ و همنوا شویم. برای این کار می‌بایست نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم تا بتوانیم به تحقق اهداف مورد نظر دست یابیم.
مقام ارشد حوزه ی آب شرب استان در خصوص جغرافیای فعالیت این شرکت، اظهار داشت: تعداد ۲ هزار و ۴۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به صورت مستقیم تحت پوشش شرکت آبفا فارس هستند و این شرکت از مابقی روستاها هم به صورت غیرمستقیم پشتیبانی و حمایت می‌کند. به جز شهر شیراز هم حدود ۱۱۷ شهر تحت پوشش آب و فاضلاب استان فارس هستند. وی تعداد مشترکین آب این شرکت را یک میلیون و ۱۵۰ هزار فقره دانست و گفت: عمده مشترکین آب در این شرکت خانگی هستند. همچنین جهت ارائه خدمت به مردم حدود ۳۲ هزار کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده و تعداد ۴ تصفیه‌خانه آب در مدار بهره برداری است‌. یک تصفیه خانه نیز در حال احداث است که جمعیت بیش از سه میلیونی را تحت پوشش دارد.
صادق‌پور بیان کرد: در حوزه ی تأمین آب شرب در استان، حدود هزار و ۲۸۰ حلقه چاه در فارس وجود دارد که ۵۱۰ حلقه در شهرها و ۷۷۰ حلقه از این چاه‌ها در روستاها است. این استان از قریب به ۱۲۰ دهنه چشمه و ۴ سد شامل: سد سلمان فارسی، سد درودزن، سد رودبال و چشمه ساسان بهره می‌برد. ۸۸ درصد از منابع آبی و آب‌های زیرزمینی برای روستاها و شهرهای تحت پوشش استفاده می‌شود و ۱۲ درصد هم آبهای سدی است. حدود ۸۰۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره نیز در شهرها و روستاهای استان داریم.
دکتر صادق پور در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در سال زراعی سال جاری در شهرهای شمال غربی و غرب بارش‌های خوبی داشتیم و شهرهای نورآباد، مصیری، سپیدان، بیضا و بخش‌هایی از شهرهای اقلید و آباده و همچنین فیروزآباد و بخش‌هایی از فراشبند بارندگی خوب بوده اما مابقی شهرها به شدت با کاهش بارندگی مواجه بودند و امسال با مشکلاتی در برخی از این شهرستان‌ها رو به رو هستیم. در همین خصوص کمبود بارش و نشتی آب سد رودبال مشکلات آبرسانی زیادی را برای تامین آب شهرستانهای داراب، فسا و زرین دشت بوجود آورده است. البته برای حل مشکلات تامین آب این شهرستانها از ماهها قبل و با تدبیر مقام عالی وزارت نیرو و استاندار فارس، برنامه ریزی برای حفر ۱۰ حلقه چاه جدید در دستورکار قرار گرفته است که بیش از ۹۵ درصد از پروژه هایی که برای جبران کمبود آب این سد تعریف شده، به اتمام رسیده و با اتمام این پروژه ها حدود 85 تا 90درصد میزان آبی که از سد از دست داده‌ایم، جبران خواهد شد. البته باید بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش مصرف داشته باشیم.

صادق‌پور با اشاره به فعالیت های شرکت آبفا فارس در بعد مهندسی و اجرایی افزود: بخش مهندسی این شرکت موظف است شبکه‌ها را اصلاح، مخازن را بازسازی و انشعابات غیر مجاز را شناسایی کند. نصب کنتور، اصلاح کنتورهای خراب و استانداردسازی شبکه‌ها نیز از دیگر وظایف ما به شمار می‌رود. همچنین بحث تأمین آب متناسب با شرایط و کمبود آب مجدانه دنبال می‌شود. وی افزود: در سال ۱۴۰۱، حدود ۷۲ حلقه چاه تجهیز و ۳۸ حلقه چاه مهندسی مجدد و بهسازی شده است. همچنین تعداد بسیاری چشمه‌ها و چاه‌ها بهسازی شدند و بیش از ۲۰۰ کیلومتر بازسازی شبکه‌ها صورت گرفته و آبرسانی سیار هم انجام شده است.
صادق‌پور با بیان اینکه در بازه ی زمانی یکساله ۲ هزار انشعاب غیرمجاز شناسایی و استانداردسازی شده و حدود ۲۶۲ قرارداد برای اجرای پروژه‌های جدید و نیمه‌تمام منعقد شده است، گفت: در حال حاضر حدود 170 پروژه فعال در سطح استان داریم.
مدیر عامل آبفا فارس با پرداختن به بخش فاضلاب گفت: استان فارس در حوزه فاضلاب ۱۱ تصفیه خانه در حال بهره‌برداری در شهرهای نورآباد، آباده، اقلید، مرودشت، لپویی، استهبان، جهرم و روستاهای دشتک، شهر میان و شهید آباد بهره می‌برد و سه تصفیه خانه فاضلاب نیز در حال احداث است. صادق‌پور با بیان اینکه حدود هزار و۱۰۰ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه جمع آوری فاضلاب در استان اجرا شده است.
دکتر علی جان صادق پور در پایان به دور دوم سفر رئیس دولت به استان فارس هم اشاره کرد و گفت: در دور دوم سفر ریاست جمهوری به استان فارس ۹ پروژه را برای افتتاح آماده کرده‌ایم. هفت پروژه آبرسانی و 2 پروژه‌ ی فاضلاب آماده بهره‌برداری در این سفر هستند.

حوزه خبر: 
دفترمدیرعامل
تاریخ خبر: 
۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱:۴۵بعدازظهر
خبر

Source URL (modified on 2023/06/21 - 1:55ب‌ظ): https://abfa-fars.ir/fa/news/%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A2%D8%A8%D9%81%D8%A7-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%D8%AE%D8%A8%D8%B1%D9%86%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%B4%DA%A9%D8%B3%D8%A7%D9%84%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%82%D8%B7%D8%B9%DB%8C-%D9%88-%D8%B2%D9%88%D8%AF%DA%AF%D8%B0%D8%B1-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%82%D9%84%DB%8C%D9%85